Produsul Pește prăjit și marinat se pregatește tot după rețeta pe care locuitorii din Jurilovca o practică de generații, fiind un produs ce se poate consuma ca aperitiv, cu legume sau simplu, având aspect de piftie atunci când este ținut la rece datorită grăsimilor naturale din pește.
Este preparat din carne de babușcă, plătică și singer, acestea fiind specii de pește foarte gustoase dar puțin cunoscute pe piață. Prin procedeul de marinare, oasele se inmoaie și nu mai constituie un impediment în consumarea produsului.
Pește prajit și marinat – Produs marinat și sterilizat
Ingrediente: Produs pescăresc separat mecanic din file fito ( Hypophthalmichthys mlitrix), caras (Carrasius gibelio), platică (Abramis brama), babuscă (Rutilus Rutilus): 75%,saramură 23%, ulei de floarea soarelui, sare, piper, foi dafin 2%.
Produsul conține bucați de oase moi. A se păstra la temperatură ce nu depășește 22 C.
Valori nutriționale 100g produs:
Valoare energetică 994,24kj/225,68kcal
Grăsimi 16,6g
Glucide 8,17g
Proteină 10,9g
Sare 1,9g.
Metoda de pescuire: năvod și talian.
Zona de pescuire: Delta Dunării, Județ Tulcea.
Produs de S.C. Sat Vacanță Gura Portiței S.R.L